Chevy Equinox EV Forum banner

Czy możemy obniżyć prędkość ładowania L2 240 V do 24 amperów?

18K views 90 replies 30 participants last post by  Dlong163  
#1 ·
W KOŃCU wczoraj wszedłem w posiadanie mojego 2LT! Wszystko dobrze 👍

Po miesiącach przeglądania wątków na tym forum „myślałem”, że rozumiem system ładowania 240 V poziomu 2 i ZAŁOŻYŁEM, że możemy wybrać zakres natężeń prądu podczas wybierania ładowania 240 V poziomu 2 (podobny do dwóch poziomów natężenia prądu, które możemy wybrać podczas korzystania z poziomu 1 120 V), dlatego już skonfigurowałem rozdzielacz Splitvolt, aby udostępnić mój domowy obwód 30 A Dyers (ponieważ moje domowe wejście 100 A jest już dość pełne)
Nie mam problemu z ładowaniem mojego samochodu z niższą prędkością, biorąc pod uwagę moje dojazdy/średnie zużycie.

Niestety nie widzę opcji obniżenia prędkości ładowania 240 V Equinox ev (miałem nadzieję obniżyć pobór prądu przez ev do 24 amperów, aby nie przeciążać mojego 30-amperowego obwodu suszarki przy użyciu Splitvolt)
Czy ktoś wie, czy możemy dostosować Equinox ev, aby pobierał tylko 24 ampery po podłączeniu do L2 240 V?
Opinie byłyby mile widziane.

Obawa:
Bezpośrednio związana z problemem nr 1, moje pudełko Splitvolt nie działa zgodnie z reklamą. Mój ev pobierał 36 amperów, gdy tylko podłączyłem samochód do mojego obwodu L2 240 V za pośrednictwem Splitvolt. Obserwowałem tę wysoką prędkość przez kilka chwil, a następnie sam ją wyłączyłem, ponieważ nie chcę przeciążać mojego 30-amperowego obwodu/okablowania. Zdrowy rozsądek. Jestem rozczarowany, że Splitvolt nie zadziałał, ponieważ reklamował, że maksymalnie 24,5 ampera. Jakikolwiek pomysł, dlaczego miałby się nie wyzwolić?
Dzięki

#2 ·
Będziesz potrzebować ładowarki EVSE, która to potrafi. Ładowarka GM EVSE tego nie potrafi.

• Helpful
Reactions: lvriesling
#4 ·
Być może źle rozumiem pytanie, ale mój model językowy mówi: "Możesz dostosować maksymalne natężenie prądu używane podczas sesji ładowania AC dla swojego Chevroleta Equinox EV. To ustawienie jest określane jako "limit przewodu ładującego" i można je uzyskać za pośrednictwem aplikacji Ładowanie na wyświetlaczu systemu informacyjno-rozrywkowego.

• Ważne jest, aby ustawić odpowiedni limit przewodu ładującego dla swojej lokalizacji, aby zapewnić dokładne szacunki czasu ładowania i zapobiec przeciążeniu obwodu elektrycznego.
  • Jeśli najwyższe ustawienie limitu przewodu ładującego zostanie wybrane w obwodzie 120-woltowym, otrzymasz powiadomienie.
  • Jeśli w aplikacji nie zostanie ustawiona "Lokalizacja ładowania w domu", limit przewodu Level 1 domyślnie ustawi się na najniższe ustawienie za każdym razem, gdy pojazd zostanie wyłączony z trybu parkowania.

Należy pamiętać, że te informacje dotyczą konkretnie regulacji natężenia prądu podczas ładowania AC. Dostarczone źródła nie zawierają informacji na temat możliwości regulacji natężenia prądu podczas szybkiego ładowania DC." Odpowiedzi generowane przez sztuczną inteligencję należy stosować ostrożnie.

#5 ·
Być może źle rozumiem pytanie, ale mój model językowy mówi: "Możesz dostosować maksymalne natężenie prądu używane podczas sesji ładowania AC dla swojego Chevroleta Equinox EV. To ustawienie jest określane jako "limit przewodu ładującego" i można je uzyskać za pośrednictwem aplikacji Ładowanie na wyświetlaczu systemu informacyjno-rozrywkowego.

• Ważne jest, aby ustawić odpowiedni limit przewodu ładującego dla swojej lokalizacji, aby zapewnić dokładne szacunki czasu ładowania i zapobiec przeciążeniu obwodu elektrycznego.
  • Jeśli najwyższe ustawienie limitu przewodu ładującego zostanie wybrane w obwodzie 120 V, otrzymasz powiadomienie.
  • Jeśli w aplikacji nie zostanie ustawiona "Lokalizacja ładowania w domu", limit przewodu Level 1 domyślnie powróci do najniższego ustawienia za każdym razem, gdy pojazd zostanie wyłączony z trybu parkowania.

Należy pamiętać, że te informacje dotyczą dostosowywania natężenia prądu podczas ładowania AC. Dostarczone źródła nie zawierają informacji na temat tego, czy można dostosować natężenie prądu podczas szybkiego ładowania DC."

Odpowiedzi generowane przez sztuczną inteligencję należy stosować ostrożnie.
Poziom 1 to 120 V i po podłączeniu można go regulować w pojeździe w zakresie od 8 do 12 amperów. Jeśli używasz poziomu 2 240 V, nie możesz regulować natężenia prądu, chyba że zmienisz żądane gniazdo w urządzeniu.

#7 · (Edited)
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Bardzo doceniam.
Opierając się na waszych opiniach i moich wcześniejszych badaniach w pobranej instrukcji obsługi, jestem przekonany, że dostosowujemy pobór prądu przez pojazd tylko podczas ładowania 120 V poziomu 1 (8 lub 12 amperów), jednak nie możemy ręcznie dostosować poboru prądu przez pojazd podczas ładowania 240 V poziomu 2.
- ale teraz opinia Nebuli na temat opcjonalnych wtyczek AC Delco bardzo mnie zaciekawiła. Pierwsza obserwacja, jaką poczyniłem, jest taka, że mój EVSE to inny model niż ten, który pokazałeś w linku, który podałeś - załączę zdjęcie mojego;

#10 ·
Jeśli przejdziesz do kanału Toma State of Charge, znajdziesz szczegółowe recenzje EVSE. Wyjaśnia również, w jaki sposób wyjście niektórych urządzeń można obniżyć za pomocą przełączników DIP w nich. (4090) state of charge - YouTube

Sprawdź w swoim rządzie, niektóre prowincje/stany mają zachęty do zakupu EVSE, co pomogłoby w kosztach.

#12 ·
Jeśli przejdziesz do kanału Toma State of Charge, ma on dogłębne recenzje EVSE. Wyjaśnia również, w jaki sposób wyjście niektórych urządzeń można obniżyć za pomocą przełączników DIP w nich. (4090) stan naładowania - YouTube

Sprawdź w swoim rządzie, niektóre prowincje/stany mają zachęty do zakupu EVSE, co pomogłoby w kosztach.
Czy to możliwe, że po prostu kupując i wymieniając adapter NEMA 14-30 240V 24-amperowy 4-bolcowy w moim dostarczonym przez GM EVSE, ograniczy pobór prądu z mojego domu do 24 amperów?
Brzmi zbyt prosto - ale rozwiązałoby mój problem!
W mobilnym EVSE GM nie ma przełączników DIP. Ponadto ten, który @Buzz pokazał, jest zupełnie nowy i od teraz będzie zastępował starsze jednostki. Jednak opcjonalne załączniki nie są jeszcze dostępne, ale zrobią to samo, co @Buzz właśnie powiedział.

#11 ·
Czy to możliwe, że po prostu kupując i wymieniając adapter NEMA 14-30 240V 24-amperowy 4-pinowy w mojej ładowarce EVSE dostarczonej przez GM, ograniczy pobór prądu z mojego domu do 24 amperów? Brzmi zbyt prosto, ale rozwiązałoby mój problem!

#13 ·
Świetnie. Dzięki za radę.
Miesiąc temu podczas jazdy testowej Equinox zauważyłem, że w bagażniku był inny styl EVSE z czterema pinami złącza w rzędzie, a jednak kiedy odebrałem swój, ma inny (nowszy, jak wskazałeś) EVSE z dwoma rzędami po dwa piny każdy, jak widać na moich zdjęciach.
Jeśli adapter 24 A nie jest jeszcze dostępny dla mojego konkretnego modelu EVSE... jak sugerowałeś - i patrząc na stronę internetową części GM, również nie mogę znaleźć takiego dla mojego modelu EVSE, to w tym przypadku poszukam alternatywnych opcji ograniczania mocy.
Albo wyłożyć gotówkę na kompletny EVSE innej firmy, który jest regulowany (a może istnieje jakiś inny gadżet, który może zmniejszyć/ograniczyć pobór prądu w połączeniu z moim dostarczonym przez GM EVSE???)
Jeszcze raz, Wasza opinia jest naprawdę doceniana ludzie!

#15 · (Edited)
Niestety nie widzę opcji obniżenia natężenia ładowania Equinox ev 240 V (miałem nadzieję obniżyć pobór prądu przez ev do 24 amperów
Jedynym sposobem kontrolowania natężenia prądu z Dual Level EVSE, który daje Ci GM, jest użycie różnych wtyczek, które są przystosowane do różnych natężeń/woltów: GM Genuine Parts Charging Station Power Cord NEMA Adapter Bundle (NEMA 5-15, NEMA TT-30, and NEMA 14-30)
Zestaw podróżny z adapterem do kabla ładującego GM Genuine Parts dual level. Zawiera adapter NEMA 5-15 120 V 12 A 3-bolcowy do gniazd wpuszczanych, adapter NEMA TT-30 120 V 24 A 3-bolcowy i adapter NEMA 14-30 240 V 24 A 4-bolcowy.

Ale jak już ustaliłeś, 4-bolcowe wtyczki nie są ułożone w tym samym wzorze dla nowszych kabli ładujących dual level i nie pasują do twojego (ani mojego) urządzenia. Zatem nowa stacja ładowania, która ma pokrętło natężenia, jest jedyną opcją użycia obwodu 30A 240V, Buzz.

Próbowałem wyszukać część GM 85720051 i "Ultium NA-32A-CHARGECORD-GM" (z tyłu mojego urządzenia), żadna z nich jeszcze nie daje wyników. Myślę, że będzie opcjonalny zestaw wtyczek, tak jak jest to w przypadku starego urządzenia, ale kiedy to otwarte pytanie. Próbowałem również wyszukać "AT4P30S 30A 250v E62405", który jest wydrukowany na adapterze 240V plus, bez rezultatu. Wtyczka 120 V to "AT4P30S 12A 125v E62405"

• Like
Reactions: EV Trek
#16 ·
"Zestaw podróżny z podwójnym adapterem do ładowania GM Genuine Parts. Zawiera adapter NEMA 5-15 120V 12-amperowy 3-bolcowy do wpuszczanych gniazd, adapter NEMA TT-30 120V 24-amperowy 3-bolcowy i adapter NEMA 14-30 240V 24-amperowy 4-bolcowy."

Ale widzę, że 4-wtyczki nie są ułożone w tym samym wzorze i nie pasują do twojego (lub mojego) urządzenia, więc nowa stacja ładowania, która ma pokrętło wzmacniacza, jest jedyną opcją korzystania z obwodu 30A 240V, Buzz
Steverino Przeczytałem czat, Buzz ma nową ładowarkę i te, które podałem, nie będą z nią działać.

Edycja: Widzę, że edytowałeś swój post. NVM.

#18 ·
OK, przynajmniej wszyscy doszliśmy do tego samego wniosku i wiem, co zrobić, aby rozwiązać moje szczególne ograniczenia dotyczące ładowania w domu. (Kup zewnętrzny regulowany EVSE), obniż go do 24 amperów i wszystko będzie dobrze.
Dzięki wszystkim!
Mniej niż 60 mil na nim i właśnie nałożyłem na niego ładną warstwę wosku :)

#19 ·
Tańszą opcją do rozważenia są bardziej powszechne ładowarki 16A EVSE, które nadal mogą ładować wystarczająco szybko dla Ciebie i z pewnością będą działać z posiadaną instalacją elektryczną.

• Like
Reactions: obermd
#27 ·

Po miesiącach przeglądania wątków na tym forum, „Myślałem”, że rozumiem system ładowania 240 V poziomu 2 i „PRZYJĄŁEM”, że możemy wybrać zakres natężeń prądu podczas wybierania ładowania 240 V poziomu 2 (podobny do dwóch poziomów natężenia prądu, które możemy wybrać podczas korzystania z poziomu 1 120 V), dlatego już wyposażyłem się w rozdzielacz Splitvolt, aby współdzielić mój domowy obwód 30 A (ponieważ moje domowe wejście 100 A jest już dość pełne)
Nie mam problemu z ładowaniem samochodu z niższą prędkością, biorąc pod uwagę moją dojazd/średnie zużycie.

Niestety nie widzę opcji obniżenia prędkości ładowania 240 V Equinox ev (miałem nadzieję obniżyć pobór prądu przez ev do 24 amperów, aby nie przeciążać mojego obwodu suszarki 30 A przy użyciu Splitvolt)
Czy ktoś wie, czy możemy dostosować Equinox ev, aby pobierał tylko 24 ampery po podłączeniu do L2 240 V?

Obawa:
Bezpośrednio związana z problemem nr 1, moje pudełko Splitvolt nie działa zgodnie z reklamą. Mój ev pobierał 36 amperów, gdy tylko podłączyłem samochód do mojego obwodu L2 240 V za pośrednictwem Splitvolt. Obserwowałem tę wysoką prędkość przez kilka chwil, a następnie sam ją wyłączyłem, ponieważ nie chcę przeciążać mojego obwodu/okablowania 30 A. Zdrowy rozsądek. Jestem rozczarowany, że Splitvolt nie zadziałał, ponieważ reklamował, że maksymalnie 24,5 amperów. Jakikolwiek pomysł, dlaczego miałby się nie wyłączyć?
Dzięki
Po prostu kup ładowarkę 24 A do domu. Mam starożytny obwód garażowy, więc używam ładowarki poziomu 2 o natężeniu 16 A. To wystarcza na około 8 mil zasięgu na godzinę z Equinoxem. Ładowarka 24 A powinna zapewnić 12 mil ładowania na godzinę

#31 ·
Po prostu kup ładowarkę 24 A do domu. Mam starożytny obwód garażowy, więc używam ładowarki 16 A poziomu 2. To wystarcza na około 8 mil zasięgu na godzinę z Equinox. Ładowarka 24 A powinna zapewnić 12 mil ładowania na godzinę
Ciekawe - z mojej ładowarki Duosida 240 V 16 A uzyskuję prawie 13 mil ładowania na godzinę.

#30 ·
Jeśli chcesz uniknąć odłączania i podłączania, ponieważ chcesz użyć gniazdka, które zasila coś innego.
Wypróbuj "NeoCharge", działa jak rozdzielacz.
Nie musisz odłączać ani podłączać. Jeśli włączysz suszarkę, wyłączy ona ładowarkę i uruchomi suszarkę. Następnie automatycznie rozpocznie ponowne ładowanie pojazdu, jeśli pojazd będzie się ładował po przerwaniu, co dotyczy Bolta i, jak sądzę, również Equinoxa. W przypadku innych pojazdów trzeba będzie odłączyć je od pojazdu i ponownie podłączyć. Jak w przypadku awarii zasilania.

#33 ·
Aktualizacja: Po wielu naukach z tego forum i internetu w ogóle, zdecydowałem się kupić Chargepoint EVSE (regulowany do 24 amperów), aby działał w połączeniu ze splitterem Splitvolt, który już kupiłem (maks. 24 ampery do naprzemiennego użytku z moim obwodem 30 amperów suszarki). Ta konfiguracja działa idealnie w mojej konkretnej sytuacji.
Uwaga dla każdego, kto planuje zakup jednostki Chargepoint Home Flex: instrukcje konfiguracji typu plug-in mówią, że natężenie prądu NIE jest regulowane - tylko model przewodowy... Jednak zadzwoniłem pod numer wsparcia 1-800, a technik poinformował mnie, że jednostki na rynku kanadyjskim pomijają instrukcję, aby po prostu do nich zadzwonić, a oni zdalnie dostosowują natężenie prądu do żądanej wartości, a także odblokowują tę regulowaną funkcję, abyśmy mogli ją dostosowywać w przyszłości. Technik Chargepoint dostosował ją dla mnie i teraz pobiera tylko 24 ampery, co jest mi potrzebne. Działa jak urok. Teraz ładuje z prędkością 29 kilometrów na godzinę (18 mph), co jest w porządku dla mojego użytkowania.

#50 ·
Aktualizacja: Po wielu naukach z tego forum i Internetu w ogóle, zdecydowałem się kupić Chargepoint EVSE (regulowany do 24 amperów), aby działał w połączeniu ze splitterem Splitvolt, który już kupiłem (maks. 24 ampery do naprzemiennego użytku z moim obwodem 30 amperów). To ustawienie działa idealnie w mojej konkretnej sytuacji.
Uwaga dla każdego, kto planuje zakup jednostki Chargepoint Home Flex: instrukcje konfiguracji typu plug-in mówią, że natężenie prądu NIE jest regulowane - tylko model przewodowy... jednak zadzwoniłem pod numer wsparcia 1-800, a technik poinformował mnie, że jednostki na rynku kanadyjskim pomijają instrukcję, aby po prostu do nich zadzwonić, a oni zdalnie dostosowują natężenie prądu do naszej żądanej wartości, a także odblokowują tę regulowaną funkcję, abyśmy mogli ją dostosowywać w przyszłości. Technik Chargepoint dostosował to dla mnie i teraz pobiera tylko 24 ampery, co jest mi potrzebne. Działa jak urok. Teraz ładuje z prędkością 29 kilometrów na godzinę (18 mph), co jest w porządku dla mojego użytkowania.
Do jakiego gniazdka się podłączasz? Mam puste gniazdko 10-30R, którego chciałbym użyć i muszę również ustawić natężenie prądu na 24 ampery.

#38 ·
Pomogłem mojej córce i zięciowi zainstalować Blink HQ200 w ich nowym domu. Mieli gniazdo NEMA 14-50 zainstalowane w swoim garażu. HQ200 ma przełączniki DIP w sprzęcie, aby ustawić go na 12, 16, 24, 32 lub 40 amperów, jeśli używasz wtyczki NEMA 14-50, w zależności od obciążenia obwodu domowego. Mają go na obwodzie 50 amperów, więc jest ustawiony na 40 amperów (80% obwodu 50 amperów), co jest domyślnym ustawieniem po wysyłce (co sprawdziłem dwukrotnie). Jeśli jest podłączony na stałe, można go dodatkowo ustawić na 48 lub 50 amperów, w zależności od obwodu, na którym go instalujesz. Wierzę, że oprócz ustawienia przełącznika DIP w sprzęcie, które ograniczyłoby maksymalną moc wyjściową, można również obniżyć moc wyjściową do wartości mniejszej niż ta za pośrednictwem aplikacji Blink. Nie mamy jeszcze skonfigurowanej aplikacji, więc nie mogę pokazać zrzutu ekranu. Wydaje się, że to dobry EVSE, bardzo wszechstronny z dobrą aplikacją, ale nie widzę, żeby był często wspominany na różnych forach EV. Zwykle sprzedaje się za 599 USD, ale dostałem promocję „Dzień Ziemi” za 50 USD zniżki, czyli 549 USD. Używa tej samej aplikacji, której używasz na publicznych stacjach ładowania Blink Level 2. Nie mogę się doczekać, aby zdobyć trochę doświadczenia z nim, ponieważ może to być miłe ulepszenie mojego ClipperCreek LCS-25, który mam obecnie w moim domu. Mój ClipperCreek wydaje 20 amperów, ale mój obwód 30 amperów może obsłużyć 24 ampery (80% obwodu 30 amperów). Nie jestem pewien, czy warto kupować nowy EVSE, aby przejść z 20 na 24 ampery, ale poczekam i zobaczę, czy poczuję, że potrzebuję więcej na bieżąco.

Długi post tylko po to, żeby powiedzieć, że istnieje wiele opcji dla EVSE, niektóre z większą elastycznością niż inne, aby sprostać niezliczonym konfiguracjom wtyczek i możliwościom obwodów domowych, z którymi ludzie prawdopodobnie się spotkają. Nie zawsze tak było, kiedy dostałem mojego Volta w 2013 roku, istniały ograniczone opcje ładowarek Level 2.

#40 ·
Przepraszam, ale to NIE JEST POPRAWNE. Zamówiłem te kable i musiałem je zwrócić. Nie pasują do ładowarki dołączonej do Blazer/Equinox.
Byłoby pomocne wiedzieć, do jakich "kabli" się odnosisz, hamimiami.

Zaktualizuj również swój podpis konta (wyświetlany pod swoimi postami) i szczegóły swojego pojazdu na koncie (wyświetlane pod awatarem) o szczegóły swojego Equinox EV. To proste, zobacz Jak dodać szczegóły swojego Equinox EV do swojego podpisu

#41 ·

Po miesiącach przeglądania wątków na tym forum, "Myślałem", że rozumiem system ładowania 240 V poziomu 2 i "PRZYJĄŁEM", że możemy wybrać zakres natężenia prądu podczas wybierania ładowania 240 V poziomu 2 (podobny do dwóch poziomów natężenia prądu, które możemy wybrać podczas korzystania z poziomu 1 120 V), dlatego już skonfigurowałem sobie rozdzielacz Splitvolt, aby współdzielić obwód 30 A mojego gospodarstwa domowego (ponieważ moje wejście 100 A w gospodarstwie domowym jest już dość pełne)
Nie mam problemu z ładowaniem mojego samochodu z mniejszą prędkością, biorąc pod uwagę moją dojazd/średnie zużycie.

Niestety nie widzę opcji obniżenia prędkości ładowania Equinox ev 240 V (miałem nadzieję obniżyć pobór prądu przez ev do 24 amperów, aby nie przeciążać mojego 30-amperowego obwodu suszarki Przy użyciu Splitvolt)

Obawa:
Bezpośrednio związana z problemem nr 1, moje pudełko Splitvolt nie działa zgodnie z reklamą. Mój ev pobierał 36 amperów, gdy tylko podłączyłem samochód do mojego obwodu L2 240 V za pośrednictwem Splitvolt. Obserwowałem tę wysoką prędkość przez kilka chwil, a następnie sam ją wyłączyłem, ponieważ nie chcę przeciążać mojego obwodu/okablowania 30 A. Zdrowy rozsądek. Jestem rozczarowany, że Splitvolt nie zadziałał wyłącznik, ponieważ reklamował, że maksymalnie 24,5 amperów. Jakikolwiek pomysł, dlaczego miałby się nie wyłączyć?
Dzięki
FYI :
Właśnie kupiłem Equinox 2rs 2024 i zainstalowałem NEMA 14-50 używając #8 awg i wyłącznika 40 A. Mam dość długi odcinek przewodu od panelu serwisowego w domu do panelu pomocniczego w garażu, więc martwiłem się o pobieranie zbyt wielu amperów podczas dłuższego ładowania. Myślałem o zakupie przenośnej lub przewodowej ładowarki, która ma regulowany pobór prądu i zauważyłem odniesienie w jednej z odpowiedzi do zakupu klucza sprzętowego GM do ładowarki podwójnego przeznaczenia, która była dostarczana z samochodem. Zestaw kluczy sprzętowych był szalenie drogi i nie potrzebowałem całego zestawu. Sprawdziłem jednak specyfikacje GM dla ładowarki dwupoziomowej i zobaczyłem, że klucz sprzętowy 240 poziomu 2 był oceniany na 32 ampery, co również znalazłem na mojej dostarczonej ładowarce. Ponieważ czuję się komfortowo z tym poziomem maksymalnego poboru, nie muszę nic robić.

Jeśli ktoś ma informacje na temat ustawiania poboru prądu dla poziomu 2 za pomocą centrum informacyjno-rozrywkowego, proszę o zamieszczenie. Dodatkowo, wymienię moje zainstalowane gniazdo 14-50 (lekko używane Leviton) na gniazdo 14-50 z oceną EV, rzekomo zaprojektowane do długotrwałego użytkowania o wysokim natężeniu prądu. Nie jestem pewien, czy ocena EV pochodzi z niezależnego źródła, ale przeszedłem na wysoce polecany Hubbell ($$$$) dla Leviton z oceną EV ($$$).

#42 ·
Jim z PA, zaktualizuj swój podpis konta (wyświetlany poniżej twoich postów) i szczegóły pojazdu na koncie (wyświetlane poniżej twojego awatara) o szczegóły dotyczące twojego Equinox EV. To proste, zobacz Jak dodać szczegóły dotyczące Equinox EV do swojego podpisu

Odwołujesz się do wtyczki 24A, która podłącza się do przewodu ładującego Ultium dual level, tak jak te dwa, które zostały dołączone? Działa to tylko z białą wersją przewodu ładującego, a nie z czarną wersją.

Jeśli ktoś ma informacje na temat ustawiania poboru prądu podczas ładowania na poziomie 2 za pomocą centrum informacyjno-rozrywkowego, prosimy o zamieszczenie.
Można ustawić tylko 8A w porównaniu do 12A dla przewodu ładującego 120V. W przeciwnym razie potrzebujesz EVSE innej firmy, która ma pokrętło natężenia (wiele z nich już to robi). Maksymalna moc, jaką może pobrać Twój 2024, to 11,7 kW, ale potrzebujesz obwodu 50A.

Zobacz Przewód ładujący Equinox EV Ultium Dual Level

• Like
Reactions: BillBill23
#43 ·
Powiedziano mi kilka lat temu, że gniazdo Bryant nema 14-50 jest tak dobre jak gniazdo marki Hubble, a Hubble jest właścicielem Bryant. Bryant jest o wiele tańszy, ale wytrzymały. Jim wspomniał o Hubble w swoim poście. Steve wspomniał o ładowaniu 11,7 kW poziom 2 max, ale wierzę, że potrzebujesz obwodu 60 amperów do ładowania 48 amperów. Wyłącznik 50 amperów zapewnia ładowanie 40 amperów. Wyłącznik i okablowanie muszą być odpowiednie.

#44 ·
Dzięki, vinsonsh6467, ładowarka EVSE 48A potrzebowałaby bezpiecznika 60A, tak. 50A obniżone o 80% byłoby dla ładowarki EVSE 40A.

#45 ·
Cześć,
okej, więc używając "
GM Genuine Parts Przewód zasilający stacji ładowania NEMA 14-30 (240V)
Numer części GM # 84900628"
dongle z ładowarką, która była dostarczona z samochodem, mogę bezpiecznie ładować za pomocą wtyczki do suszarki (14-30, 24 ampery) bez dodatkowego EVSE?

Dzięki wszystkim, to było trudne do nawigacji.

#46 ·
Cześć,
ok, więc używając "
GM Genuine Parts Przewód zasilający stacji ładowania NEMA 14-30 (240V)
GM Part # 84900628"
dongle z ładowarką, która była dostarczona z samochodem, mogę bezpiecznie ładować za pomocą wtyczki do suszarki (14-30, 24 ampery) bez dodatkowego EVSE?

Dzięki wszystkim, to było trudne do nawigacji.
Tak wearing.j, z wyjątkiem tego, jak zauważyli inni, gniazdo powinno zostać sprawdzone i być może wymienione w zależności od wieku i stanu. Nie chcesz luźnej wtyczki (iskrzenie, topienie, ryzyko pożaru). Oczywiście układ pinów gniazda musi pasować do wtyczki przewodu.

Zakładamy, że masz biały przewód ładujący dwupoziomowy, a nie czarną jednostkę.

• Like
Reactions: wearing.j
#48 ·
@Steverino Bardzo dziękuję za potwierdzenie!
@Geohec - Też miałem problem ze znalezieniem tego, ale zrobiłem wyszukiwanie obrazem wstecznym i znalazłem kilka amerykańskich stron, a także w końcu po prostu wyszukałem "GM Part # 84900628" i znalazłem to na kanadyjskiej stronie, co jest świetne, ponieważ jestem w Kanadzie. Trzymam kciuki, żeby się pojawiło i nie było fałszywie "w magazynie".