Czy ktoś instalował to samodzielnie? Czy muszę usunąć cały przedni panel?
Ciekawe. Czy możesz dostać się do złącza, wyjmując nadkole?Na koniec cios:
View attachment 5164
A następnie kilka testów
View attachment 5170
View attachment 5166
View attachment 5169
View attachment 5165
Przetestuj samochód i upewnij się, że działają wszystkie światła obrysowe, czujnik parkowania, przednia kamera itp. Użyłem tego jako pretekstu, żeby trochę pojeździć.
Co ciekawe, mucha zapala się w ramach oświetlenia powitalnego (którego nigdy nie widzę, ponieważ mój samochód budzi się dopiero, gdy jestem obok błotnika). Zapala się również podczas animacji wyłączania i gdy włączone są reflektory.
Co zaskakujące, NIE włącza się podczas jazdy dziennej ani podczas ładowania.
To była spora praca. Wstyd mi powiedzieć, że spędziłem w tym projekcie około 9 godzin, z czego co najmniej jedną trzecią na zastanawianiu się, co jeszcze trzyma się na miejscu, jak ten głupi pasek świetlny, lub podkradaniu się do rozmiaru otworu narzędzia do przycinania itp. Byłem zadowolony z powolnej jazdy, ponieważ nie chciałem niczego zepsuć, czego nie widziałem. Dużo ciągnąłem i analizowałem, co wydaje się utknąć i gdzie. Jestem również dobry w gubieniu narzędzi, które MIAŁEM chwilę temu, i spędziłem dużo czasu szukając brakującej śruby. Po skorzystaniu z mojego doświadczenia, można to zrobić znacznie szybciej, przeze mnie lub przez kogoś, kto podążał za mną. Ale jak powiedziałem na początku, rozważ, aby pozwolić dealerowi to zrobić, jeśli nie jesteś pewny, czy chcesz bawić się tak dużą ilością pomalowanego plastiku.
Myślę, że wygląda niesamowicie. Mucha kosztuje kilkaset dolarów, nawet jeśli rozejrzysz się po okolicy, a instalacja wymagała dużo pracy, aby zrobić to samemu lub kilkaset dolarów za robociznę u dealera. To fajny dodatek, ale całkowicie zbędny. Nie obchodzi mnie to
Mam nadzieję, że to komuś pomoże! Baw się dobrze!
DarkDan72,Instrukcje GM Bowtie tutaj:
Tak, tak mi się wydaje. Wiadra na światła znajdują się za osłoną i grillem, a tylko części LED wystają przez osłonę. Są one trzymane przez kilka śrub z łbem sześciokątnym z kratkowanym plastikiem. Nie próbowałem dowiedzieć się, co jeszcze je trzyma, ale jeśli doszedłeś tak daleko, to cokolwiek zostanie (prawdopodobnie tylko klipsy cierne) nie będzie dużym wyzwaniem.Niezwykle dobrze zrobione i dobrze udokumentowane, DarkDan72. Moim zdaniem proces z postu #7 dotyczy również dostania się do reflektorów?
Ja również mam konto AllData, ale nie wyświetlają EEV, przynajmniej nie à la carte.Nie mam "instrukcji serwisowej", używam Alldata, które pobiera oficjalne informacje i tam je umieszcza.
Czy może to być związane z tym, czy pojazd ma animację oświetlenia - 2LT/RS vs. 3LT/RS? Mój 2024 2LT (wyprodukowany 4/24) nie wyłącza paska świetlnego, gdy włączony jest kierunkowskaz.Widziałem dziś rano kilka samochodów Equinox EV na drodze. Myślę, że tylko wczesne modele Equinox EV wyłączają połowę paska świetlnego, gdy włączony jest kierunkowskaz... Widziałem oba przypadki, w których jeden się nie wyłączał i włączał
Ja swojego nie robiłem. Ale jeśli zainstalował go dealer, oczekiwałbym, że będzie tak samo mocno osadzony jak oryginalne złote logo, z którym pierwotnie się pojawił. Jeśli jest luz lub trochę luźno, wygląda na to, że cokół uległ uszkodzeniu i nie został wymieniony (?).@DarkDan72 - Dzisiaj w moim salonie zamontowałem podświetlane przednie logo. Zauważyłem, że jest pewien luz w emblemacie; nie jest on super mocno przymocowany do listwy świetlnej (?). Jak jest u Ciebie i u innych, którzy się tym zajęli?
Warto zauważyć, że dealer wymienił cokół.